Industrifrukost 3.0

Men du Johannes, när kommer dom? Amesto-tjejerna? Frågan dyker upp med jämna mellanrum, för hela avdelningen vill veta när damerna från Amesto bjuder på industrifrukost nästa gång. Vanlig industrifrukost? Nä. Industrifrukost 3.0!

För så här är det: med jämna mellanrum bryts den vanliga frukostlunken av att vi får finbesök från storstaden. Världsvant och professionellt seglar de in och tar fikabordet i besittning, de dukar upp och lägger fram frukostmat och vi sitter där i andäktig tystnad, vattkammade och uppmummade. Två mackor och svart kaffe byts mot en praktfull frukostbuffé. Lukten av gubbe och snus byts mot doften av kvinna och parfym. Inte fy skam!

Leverantörsbesök kan se olika ut. Somliga besökare brer ut sig och vältrar sig i tanken på sin egen förträfflighet, andra räknar pengar och ser i besöket bara en möjlighet att sälja in mer av sig själva och sin produkt, och åter andra gör en dag på jobbet och kör sin vanliga rutin med laptop-presentationer och nyköpt ansiktslös vetelängd från ICA. Amesto-tjejerna däremot, de levererar något som är något helt annat, med glimten i ögat dessutom.

Och såklart är det business, det fattar alla, men det är business med hjärta. En kul idé som blivit en rolig tradition. Ett återkommande inslag som lägger ett rosigt skimmer över den grå arbetsdagen, som alla minns med värme och som skapar förväntan inför nästa besök. När kommer dom, Johannes? Till hösten? Inte förr? *suckar*

Vad tycker du?