Jag sprang i går kväll (throwback)

Jag sprang i går kväll på stranden nere vid havet. Det är något som jag länge drömt om och längtat efter att göra, och det blev precis så bra som jag hade föreställt mig det. På väg ner mot kusten från höglandet körde jag igenom regnväder efter regnväder, och för varje gång jag behövde slå på vindrutetorkarna försvann litet av hoppet. Tänk om det skulle bli för dåligt väder nu när jag äntligen hade chansen…

Men icke så. Jag bytte snabbt om på handikapptoaletten vid parkeringen och skyndade ner på den lilla stigen förbi den övergivna lekparken. Och så stod jag där. Äntligen. Stranden var öde och tom, och himlen svartnade ute över havet. Vågorna rörde sig i vinden och jag sprang ned till strandkanten, precis där bränningarna slog in och vände, tog sedan av till vänster och det blev en knapp kilometer på blöt sand fram och tillbaka mellan bergknallarna. Helt jävla underbart, även om jag blev både blöt och sandig. Vattnet var varmt och faktiskt till och med badbart, men jag kan tänka mig att man inte skall gå ut själv när vågorna är så höga. Och det var ju inte därför jag hade kommit dit.

Jag stannade till på vägen tillbaka och vände ansiktet mot havet. Havsluften var sval och förde med sig sälta och väta och föraningen om det annalkande ovädret. Tröjan fladdrade och vinden bjöd enträget in till duett, så vi sjöng tillsammans en stund, vinden och jag. Litet Bach och litet Clash.

Molnväggen vid horisonten var djupsvart i mitten men guldkantad längst ut och mörkret föll allt snabbare. Snart kom hagelstormen farande, blöt och iskall, och därefter följde regnet och åskan och blixtarna, och så slutligen en mäktig tromb som for fram och tillbaka över havet som en slak elefantsnabel, men då satt jag redan i bilen och flämtade.

Jag sprang i går kväll på stranden nere vid havet. Du skulle varit med. Löpningen som sådan var ingen utmaning ens för mig, men man får perspektiv på sig själv och på livet där man springer på sandstranden mellan himlen och havet. Spring med mig nästa gång!

Vad tycker du?