Jag trodde du var död (throwback)

Pappa, jag saknade dig i går. Jag trodde du var död.

Pella och jag sitter i soffan och myser en kvart innan morgonen börjar på allvar. Vi pratar om att jag var borta hela dagen i går och inte kom hem innan hon somnat. Och att jag åkte innan hon vaknat. Och att vi saknat varandra. Och orden kommer ur henne.

Pappa, jag saknade dig i går. Jag trodde du var död.

Det går upp för mig att en förälder tar upp stor plats i ett barns lilla värld, och att balansen i den lilla världen rubbas ofrånkomligen om föräldern inte finns där för sitt barn, om så han eller hon är borta bara över dagen. Det går också upp för mig hur svårt det måste vara för alla de barn som av en eller annan anledning får växa upp utan föräldrar eller med bara en förälder och som därför har ett tomrum eller en obalans i sina liv. Mitt hjärta blöder för de barnen.

Pappa, jag saknade dig i går. Jag trodde du var död.

Vi hinner mysa nästan hela kvarten innan det är dags att väcka de stora barnen och morgonen börjar på allvar. Och det dröjer nog innan jag åker bort så länge en gång till.

2 svar på “Jag trodde du var död (throwback)”

  1. Åh fy! Det träffade mig i hjärtat. ja man påverkar barnen i allt man gör och ve den smärta att inte få ha dem varje dag i sin famn. Ibland måste man ignorera den frustrationen som det medför för att kunna överleva och det gör nog även barnen har jag förstått. Men AJ vad ont det gör ibland.

Vad tycker du?